Grafstenen

Het uitzoeken van een grafsteen is vaak een moeilijk moment. Wij helpen u hier graag bij.

De beste plaats om ideeën op te doen voor een grafsteen of urnplaat is de begraafplaats zelf. Kijk eens rond en maak foto’s of schetsen van wat u mooi vind en neem dit mee naar uw afspraak.

Ga ook eens na of u iets wilt gebruiken van de bezigheden of hobby van de overledene. Een spreuk of afbeelding die iets voor diegene betekent heeft maakt een grafsteen erg persoonlijk.

Uiteraard kunt u ook onze website gebruiken als bron van inspiratie. Wij hopen de diverse keuzen hiermee wat makkelijker te maken voor u.

Monumententuin

Vanaf medio 2020 beschikken wij over een eigen monumententuin met de meest voorkomende modellen en soorten. Indien u een afspraak maakt staat er een medewerker klaar om u hierbij vrijblijvend te begeleiden.

Showroom

In onze showroom kunnen wij u vele soorten modellen, steensoorten, tekeningen, lettertypen, spreuken, grafaccessoires (zoals kandelaars en vazen), urnen en as-sieraden laten zien. Wij begeleiden u bij het uitzoeken van een persoonlijke gedenkplaats. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om een afspraak te maken om samen op de begraafplaats te kijken of we komen desgewenst bij u thuis.

N.B. In het najaar van 2019 gaan wij druk aan de slag om de showroom op te knappen. Medio voorjaar 2020 hopen wij dit af te ronden.

Tijdelijke gedenksteen

In veel gevallen kunnen we een grafsteen binnen 3 weken leveren en plaatsen. Soms is een bepaalde steensoort niet op voorraad en moet deze besteld worden. De levertijd kan dan oplopen van meerdere weken tot enkele maanden. In de tussentijd kan er een tijdelijke gedenksteen geplaatst worden. Zo heeft het graf in die periode toch een persoonlijke uitstraling en ziet het graf er verzorgd uit.

Van idee tot persoonlijke grafsteen

Om een idee te krijgen hoe het uitzoeken en vervaardigen van een grafsteen in zijn werk gaat hebben we dit proces voor u in beeld gebracht. Zo weet u van tevoren wat u kunt verwachten.

Uitzoeken van een grafsteen

Probeer van te voren inspiratie op te doen over uw voorkeuren in steensoort, model, lettertype, tekening of ornament, foto, grafaccessoires en tekst/spreuk. Dit geeft u meer tijd om het te overdenken en eventueel te overleggen met andere naasten. Indien u alle foto’s, schetsen en ideeën meeneemt naar de afspraak dan kunnen wij samen met u een persoonlijk monument ontwerpen.

Elke begraafplaats stelt bepaalde eisen aan de afmetingen van een grafmonument. Uiteraard houden wij hier rekening mee. De eerste stap is het uitzoeken van een letterplaat. Vervolgens worden de afmetingen van bijvoorbeeld het voetstuk, zijbanden, voorband, bloembakband en de afdekplaat bepaald. De afdekplaat kan helemaal dicht zijn, maar kan bijvoorbeeld ook ruimte bieden aan een tuintje. Ook wat betreft het lettertype is er volop keuze, en daarnaast zijn er talloze grafversieringen mogelijk. Denk daarbij aan een ornament, foto of lantaarn.

Het ontwerpen van een grafsteen

Nadat alle keuzen gemaakt zijn gaan wij voor u aan de slag. In een tekenprogramma werken we het monument en de tekst/ornament helemaal uit zodat u precies ziet hoe de tekst en de verdeling hiervan er op het monument uit komt te zien. Na eventuele aanpassingen en goedkeuring vragen wij de vergunning aan bij de gemeente en nemen we het monument in productie.

Het maken van een grafsteen

De natuurstenen grafsteen wordt doorgaans in onze eigen werkplaats gemaakt. Wij gebruiken daarvoor moderne machines. Waar nodig wordt het monument met de hand afgewerkt.

Het plaatsen van een grafsteen

Wij streven er naar om de grafsteen 3 weken na opdracht te plaatsen. Indien er iets besteld moet worden (foto, grafaccessoires of anders) kan de levertijd hiervan afwijken. Dit wordt vooraf met u besproken.

De grafsteen wordt geplaatst op funderingspalen, met een betonfundering. Zo voorkomen we dat de steen verzakt wanneer de kist vergaat.

Toch komt het wel eens voor dat een monument verzakt. Daarom geven wij u 15 jaar garantie op elke natuurstenen grafsteen. De grafsteen wordt dan gratis door ons opgehoogd.

Waterurn: een nieuwe manier van gedenken

Waterurn: een nieuwe manier van gedenken

Sinds enige tijd leveren wij ook waterurnen. Een waterurn bestaat uit een bronzen bol op een lange buis. De bol biedt plek voor de as van maximaal twee overledenen. Via de buis wordt de as langzaam aan de aarde afgegeven. Bij elke regenbui een beetje meer, tot na...

Lees meer
Allerheiligen; het onderhouden van een grafmonument

Allerheiligen; het onderhouden van een grafmonument

Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Veel mensen vinden het belangrijk dat de grafmonumenten er dan netjes en verzorgd bij liggen. Omdat elk grafmonument anders is en er talloze steensoorten zijn, is een onderhoudsadvies op maat ontzettend...

Lees meer