Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Bel ons: 0413-335200

Natuursteen in de bouw

Natuursteen in de bouwNatuursteen is een veelzijdig product dat veel gebruikt wordt in de bouw. Het is een natuurlijk materiaal dat vriendelijk geprijsd is en zowel binnen als buiten lang mooi blijft. Het wordt met het verstrijken van de jaren zelfs alleen maar mooier.

Natuursteen in de bouw kan op heel veel manieren worden toegepast. Dit veelzijdige materiaal heeft een unieke uitstraling en is bestand tegen weer en wind. Het kwalitatieve en hoogwaardige natuursteen kan op heel veel manieren bewerkt worden, waardoor het geschikt is voor zowel een moderne als een klassieke uitstraling.

Door zijn duurzaamheid is natuursteen uitermate geschikt voor verschillende soorten bouwwerken. Natuursteen in de bouw wordt regelmatig gebruikt bij buitentrappen, voordeuromlijsting, dorpels, neuten, gevelbekleding, schoorsteenplaten, muurafdekking, naamplaten, brievenbussen en sierornamenten. Maar ook natuurstenen bestrating en vloeren zijn mogelijk.

Wij zijn eerlijk. Soms zelfs te eerlijk en dat kost ons werk. Maar men moet weten dat natuursteen van 8 cm dik anders geprijsd is dan natuursteen van 5 cm dik. Aan kwaliteit hangt nu eenmaal een bepaald prijskaartje.

Maatwerk met een ambachtelijke afwerking

gevel-harder-natuursteen-37

Door de jaren heen zijn wij veel gevraagd voor grote projecten. Het leveren van natuursteen voor complete huizen bijvoorbeeld. Maar ook dorpels, trappen en naamborden maken wij op maat. We komen persoonlijk inmeten en zorgen ervoor dat alles precies past. De producten worden machinaal vervaardigd en indien nodig op een ambachtelijke manier afgewerkt. Hierbij kunt u denken aan handmatig frijnen, boucharderen en scharreren. Hierdoor ontstaat er een unieke uitstraling en heeft u een product waar u lang plezier van heeft.

Naast het leveren van nieuwe producten kunnen we oude elementen ook vakkundig restaureren of vernieuwen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we vrijwel elk object kunnen opknappen.

Belgisch hardsteen: een veelgebruikte natuursteen in de bouw

Voor natuursteen in de bouw wordt meestal Belgisch hardsteen gebruikt. Deze kalksteen heeft een hoge kwaliteit en is gemakkelijk te onderhouden. Hardsteen heeft bovendien een prachtige uitstraling die met de jaren alleen maar mooier wordt. Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden waarop Belgisch hardsteen bewerkt kan worden.

Belgisch hardsteen

Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen? U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze showroom. Hier kunt u diverse soorten natuursteen uit alle windstreken bekijken, aanraken en vergelijken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden. Neem voor een deskundig advies vrijblijvend contact met ons op.